Τίναξε την μπάνκα στον αέρα ο ΑΕΚΟΠΑΤΕΡΑΣ, απέκτησε έναντι 23 εκατ. ευρώ το οικόπεδο της ΣΕΛΜΑΝ στο Βασιλικό Ευβοίας

Στα χέρια του Δημήτρη Μελισσανίδη βρίσκεται πλέον το οικόπεδο της ΣΕΛΜΑΝ στο Βασιλικό Ευβοίας.

Μετά από πολλούς άγονους πλειστηριασμούς πουλήθηκε τελικά το ακίνητο της ΣΕΛΜΑΝ στο Βασιλικό. Πέρασε στα χέρια του γνωστού επιχειρηματία και μεγαλομετόχου της ΑΕΚ Δημήτρη Μελισσανίδη έναντι 23 εκατ. ευρώ.

Το ιστορικό εργοστάσιο ξυλείας, που έδινε δουλειά σε περισσότερους από 1.000 εργαζόμενους, άρχισε να παίρνει την κάτω βόλτα με την οικονομική κρίση του 2010 και την κατακόρυφη πτώση της οικοδομής.

Τότε πουλήθηκε στον όμιλο «Alpha Woods», ο οποίος δεν μπόρεσε να βάλει φρένο στην κατρακύλα. Έτσι, το 2013 το εργοστάσιο έβαλε λουκέτο και 300 περίπου εργαζόμενοι βρέθηκαν στο δρόμο χωρίς να λάβουν αποζημίωση απόλυσης.

Την επόμενη χρονιά, η ΣΕΛΜΑΝ τέθηκε σε καθεστώς πτώχευσης και ακολούθησαν πολλοί άγονοι πλειστηριασμοί. Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, έντονο ενδιαφέρον έδειξε ο Όμιλος Στασινόπουλου, αλλά τελικά το deal δεν έκλεισε.

Η ΣΕΛΜΑΝ πουλήθηκε κοψοχρονιά στον Δημήτρη Μελισσανίδη

Στον πλειστηριασμό, όμως, που έγινε πριν λίγες μέρες, ο Δημήτρης Μελισσανίδης έκανε δικές του τις εγκαταστάσεις προσφέροντας 23 εκατομμύρια, οι οποίες στο παρελθόν είχαν εκτιμηθεί στα 60 εκατ. ευρώ.

Το ακίνητο απλώνεται σε μια έκταση 400 στρεμμάτων και περιέχει κτίσματα 120 στρεμμάτων εκ των οποίων κάποιες σουίτες, όπου έμεναν στελέχη της ΣΕΛΜΑΝ.

Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι στο …πακέτο περιλαμβάνονται και οι λιμενικές εγκαταστάσεις (προβλήτα), που εξυπηρετούσαν το εργοστάσιο.

Μετά το deal, ο Δημήτρης Μελισσανίδης βρέθηκε στην Εύβοια και, όπως αποκάλυψε η «Γνώμη», γευμάτισε σε παραλιακή ψαροταβέρνα της Χαλκίδας.

Τέλος, ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του για τον τρόπο αξιοποίησης του ακινήτου της ΣΕΛΜΑΝ.

Ο ΝΕΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ INSTAGRAM

Via olaevia.gr