Όταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος ισχυριζόταν πως η καλύτερη μετοχή είναι το ΠΑΣΟΚ

Έχουν χυθεί τόνοι μελανιού για την περίπτωσή του. Δεν αποτελεί ένα απλό πρόσωπο που πέρασε από το πολιτικό προσωπικό της χώρας, αλλά έναν άνθρωπο που στιγμάτισε μια ολόκληρη εποχή και στιγματίστηκε ο ίδιος από σκάνδαλα.

Τέσπα, αυτό μικρή σημασία έχει, κανέναν δεν ενδιαφέρει.

θυμόμαστε την συνέντευξη που είχε παραχωρήσει o πρίγκιπας Άκης στο ελληνικό Playboy τον Απρίλιο του 2000.

Πώς αντιμετωπίζει -πρακτικά, όχι θεωρητικά- το ΠΑΣΟΚ τις προκλήσεις των καιρών που αφορούν τους νέους;

Το ΠΑΣΟΚ τα χρόνια που πέρασαν ασχολήθηκε με μια σειρά θέματα που απασχολούν το λαό και επικέντρωσε σε δύο μεγάλα ζητήματα. Πρώτον, στο να μην εμπλακεί η χώρα μας στην κρίση που κυριαρχεί στα Βαλκάνια και, δεύτερον, στο να αναδειχτεί ο ρόλος της ως αναντικατάστατου συντελεστή ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή. Αυτό ήταν μια επιτυχημένη απάντηση προς τον Έλληνα πολίτη και τον Έλληνα νεολαίο, ο οποίος έχει μεγάλη ευαισθησία στα διεθνή πολιτικά ζητήματα.

Ποιο νομίζετε ότι είναι το χαρακτηριστικό στοιχείο της νέας εποχής;

Πιστεύω πως το γεγονός ότι ξανάρχεται η πολιτική στο προσκήνιο και εδώ είναι το κρίσιμο θέμα. Πολιτική δεν γίνεται με συνθήματα ή διατηρώντας αποστάσεις από τα πράγματα. Πολιτική γίνεται με την κατάθεση συγκεκριμένων δεσμεύσεων, λύσεων και προτάσεων για το σύνολο των προβλημάτων, είτε αυτά αφορούν την ανεργία, είτε το περιβάλλον, την ποιότητα της ζωής ή την ασφάλιση. Πρέπει να επιδειχτεί ιδιαίτερη φροντίδα στην αντιμετώπιση της ανάπτυξης με κοινωνικό πρόσωπο και κοινωνική αλληλεγγύη.

Μήπως κινδυνολογείτε έχοντας δηλώσει ότι «χωρίς ΠΑΣΟΚ η Ελλάδα δεν προλαβαίνει»;

Όχι, δεν κινδυνολογώ καθόλου. Επιτρέψτε μου να πω ότι οι συνθήκες μέσα από τις οποίες πρέπει να περάσει άμεσα η Ελλάδα σε μια σειρά θέματα θα γίνουν πολύ δυσκολότερες εάν δεν εξασφαλιστεί μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού η οποία θα της στηρίξει. Η προοπτική της συντηρητικής παράταξης και του νεοφιλελευθερισμού να συγκεντρώσει ευρύτερες μειοψηφίες, πέραν της κομματικής επιλογής, δεν είναι εφικτή -όπως αποδείχτηκε με τις αποτυχημένες προσπάθειες για εσωτερικές συνεργασίες. Οπότε, η μοναδική ελπίδα είναι το ΠΑΣΟΚ, που απέδειξε στην πράξη ότι έχει ευρύτερες δυνατότητες συγκλίσεων και συνεργασιών.

Και με τα limit down τι γίνεται;

Τι είναι αυτό; Για το χρηματιστήριο θα μου πείτε; Ενδιαφέρουσα μόδα το χρηματιστήριο στην Ελλάδα. Κοιτάξτε, νομίζω ότι τώρα πια αρχίζουμε και μαθαίνουμε. Πράγματι, έχουμε ένα δυνατό χρηματιστήριο στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, αν σκεφτείτε ότι πριν από τρία χρόνια ο δείκτης ήταν στις 1.000 μονάδες και τώρα είναι στις 5.000. Αυτό δείχνει ότι το χρηματιστήριο είναι χρησιμότατο και κατάλληλο για να τροφοδοτήσει με φτηνό χρήμα τις επενδύσεις ολόκληρης της ελληνικής οικονομίας, ενώ είναι ακατάλληλο για παρεμβάσεις εξωοικονομικές οποιασδήποτε μορφής, από οπουδήποτε κι αν προέρχονται. Το χρηματιστήριο απαιτεί τη στήριξη της κυβέρνησης και όχι την παρέμβασή της.

Παίζετε στο Χρηματιστήριο;

Με κάθε ειλικρίνεια, παρόλο που παρακολουθώ αρκετά τις εξελίξεις του χρηματιστηρίου, έτσι ώστε να γνωρίζω τις διαδικασίες του, μέχρι σήμερα δεν ασχολήθηκα καμία φορά μαζί του.

Πείτε μου μία καλή μετοχή για να ποντάρω…

Το καλύτερο χαρτί σήμερα είναι το ΠΑΣΟΚ. Κανείς δεν θα βγει χαμένος από αυτό.

Ο Άκης παππούς. Ο Άκης νιώθει να γερνάει;

Ωρίμανση είναι αυτό που νιώθω. Τώρα, από κει και πέρα άστο. Ωρίμανση και ευθύνη απέναντι σε περισσότερους πολίτες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s