Κουρελιάζοντας τους τιμητές

Επειδή ο Κύριος Τσιάρτας, είναι τιμητής του «φυσιολογικού» πρέπει να καταλάβει ότι το «φυσιολογικό» δεν είναι ένα και ενιαίο, απλά ορίζεται κάθε φορά, απ’ αυτόν ή απ’ αυτούς που είναι σε θέση ή έχουν την δύναμη ή την αρμοδιότητα να το ορίσουν.

Ας κάνουμε μια υπόθεση εργασίας: Έστω ότι ο Ισοκράτης, ένας από τους μεγαλύτερους αρχαίους Έλληνες ρήτορες είχε «θέμα» με τους ανθρώπους που μιλάνε πχ αργά και άκουγε τον Βασίλη Τσιάρτα να μιλάει και να αναλύει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, σκεφτήκατε ποτέ τι θα μπορούσε να πει για την ποιότητα, το ύφος και την «ταχύτητα» του λόγου του; θα ξεκινούσε κάπως έτσι: «Kαταρχάς σέβομαι όλους τους ανθρώπους που θέλουν να μιλήσουν. Απλά ο τρόπος με τον οποίο μιλάει ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν είναι φυσιολογικός. Στο σπίτι του μπορεί να μιλάει όπως θέλει, αλλά δεν μπορώ να ανεχτώ να μιλάει με αυτό τον τρόπο σε δημόσιο διάλογο. Για μένα, μόνο αυτός που μιλάει ορθά και χειρίζεται σωστά το λόγο πρέπει να διατυπώνει τις απόψεις του. Οι άλλοι απλώς μιλάνε και με τον τρόπο που μιλάνε δεν λένε… τίποτα». Και θα συνέχιζε: «Κι όσον αφορά τα σχόλια ότι όποιος δεν συμφωνεί είναι ρατσιστής και τέτοιες αηδίες να πάτε να τα πείτε αλλού.Υπάρχει πέρα από την αισθητική του κάθε ανθρώπου και η αξιοπρέπεια. Και ο λόγος του Κυρίου Τσιάρτα ενοχλεί την αισθητική μου κι αν είχε αξιοπρέπεια δεν θα έβγαινε τόσο συχνά να μιλάει».

Aλλά… επειδή δεν μου αρέσει το σοβαρό mood, θέλω να πάρω την ανάρτηση που έκανες, να την εκτυπώσω σε χαρτί Α4 και να την χρησιμοποιήσω για χαρτί υγείας.

Δείτε την ανάρτηση:

1234

Φρανκ Δέξιππος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s