ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Πότε η Νέα Τούμπα θα δικαιούται χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης

Είναι απόλυτα λογικό ο κόσμος του ΠΑΟΚ να αναρωτιέται γιατί το πρότζεκτ του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό εμφανίζεται έτοιμο προς χρηματοδότηση με 75 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ και άλλα 55 εκατομμύρια από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και δεν υπάρχει κάτι ανάλογο για την Νέα Τούμπα, πλην των χρημάτων που θα διαθέσει η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την ανάπλαση των χώρων γύρω από το γήπεδο, τα οποία και περιμένουμε να μάθουμε πόσα θα είναι. 

Τα δεδομένα έχουν ως εξής και απαντούν στο ερώτημα: Εχουμε γράψει και στο παρελθόν ότι και το πρότζεκτ του νέου γηπέδου του Δικεφάλου είναι από εκείνα που δύνανται να χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης, ωστόσο, υπάρχει μία διαφορά στην παρούσα χρονική στιγμή σε σχέση με το σχέδιο ανάπλασης του Βοτανικού: ακόμη δεν υπάρχει η δυνατότητα έκδοσης οικοδομικής άδειας. Για τον Βοτανικό η σχετική άδεια έχει εκδοθεί από το 2008 όταν ο Μπάμπης Βωβός ήθελε να προχωρήσει, παράλληλα με την κατασκευή του γηπέδου και στην ανέγερση εμπορικού κέντρου. Το σχέδιο έμεινε στα χαρτιά, η άδεια όμως παρέμεινε ενεργή.

Το πρότζεκτ της Νέας Τούμπας θα βρεθεί στην ίδια θέση όταν το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο πάρει την έγκριση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Αυτό αναμένεται να συμβεί περίπου το καλοκαίρι και όταν ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία, τότε ο ΠΑΟΚ θα αποκτήσει το δικαίωμα να προχωρήσει στην έκδοση οικοδομικών αδειών. Αυτή η δυνατότητα θα δώσει στο σχέδιο του νέου γηπέδου τον χαρακτηρισμό «ώριμο επενδυτικό πρότζεκτ» και τότε ο Ιβάν Σαββίδης θα έχει το δικαίωμα να καταθέσει τον φάκελο προς χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. Όσο για το ύψος του ποσού, το επόμενο διάστημα θα μπορέσουμε να παρουσιάσουμε μία ασφαλή εκτίμηση ειδικών που ασχολούνται με το θέμα.

Via Metropolis 95.5

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s